Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@01:48:34 GMT

‌‌آلایندگی ذاتی پالایشگاه تبریز از چه سالی متوقف شد؟+فیلم

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۲۵۰۴

‌‌آلایندگی ذاتی پالایشگاه تبریز از چه سالی متوقف شد؟+فیلم

‍‍‍‍‍‍

مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی ‌با تاکید بر اینکه واحدهای نفتی ذاتا آلاینده‌اند، ‌گفت: در پالایشگاه تبریز‌ اقدامات خوب زیست محیطی انجام شده ولی باید اقدامات تکمیلی هم انجام شود. ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۴:۳۰ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در ادامه پیگیری‌های زیست محیطی پالایشگاه، پتروشیمی، کاوه سودا و جنگل‌های ارسباران که به موضوع روز آذربایجان شرقی تبدیل شده است، امروز به پالایشگاه تبریز سر زدیم تا از اقدامات زیست محیطی آن دیدن کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پالایشگاه نفت تبریز در سال 56 با ظرفیت پالایش 80 هزار بشکه در روز فعالیت خود را آغاز کرد و در اوایل دهه 70 با اصلاح فرآیند، به ظرفیت 110 هزار بشکه در روز رسید. این شرکت اکنون سهم 7 درصدی تصفیه نفت خام کشور و تامین سوخت مایع شمالغرب کشور را بر عهده دارد.

موضوعی که در سال‌های فعالیت پالایشگاه تبریز و به ویژه در روزهای اخیر به اوج خود رسیده، بحث آلاینده بودن و یا نبودن آن و اقدامات زیست محیطی پالایشگاه است که در این گزارش سعی کردیم به آن بپردازیم.

یکی از موضوعات زیست محیطی که در پالایشگاه تبریز مطرح شده است، انتشار ریزگردهای پالایشگاه تبریز در منطقه بود که پس از راه اندازی واحد گرانول سازی گوگرد، با تبدیل پودر و کلوخه به گرانول‌های سفت و محکم، از انتشار حجم زیادی از گوگرد در هوای منطقه جلوگیری شده است.

نامه مجلس به رهبر انقلاب برای استفاده از صندوق توسعه جهت تقویت پالایشگاه‌هاکلیات طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های گازی و نفتی تصویب شد"ساخت پتروپالایشگاه" راهکار اصولی خنثی‌سازی تحریم‌های نفتیپالایشگاه تبریز از سال 56 مجوز قیرسازی دارد / نتایج بررسی آلایندگی کاوه سودا تا 3 ماه آینده اعلام می‌شودآل‌هاشم: مسئولان محیط زیست نگرانی‌ها در مورد کاوه سودا و پالایشگاه را بررسی کنند

برزگر، مسئول اتاق کنترل واحد گرانول گوگرد و FGR پالایشگاه گفت: قبلا تولید کلوخه ای و پودری گوگرد باعث آلودگی هوای اطراف می‌شد که بعد از راه اندازی گرانول سازی ریزگردها خیلی کم شده و توانستیم در جامبو بگ‌های یک تنی ذخیره سازی کرده و به فروش برسانیم.

غلامرضا باقری دیزج مدیرعامل پالایشگاه نفت تبریز در گفت‌وگو با تسنیم با اعلام اینکه این شرکت پالایش با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی در سطوح ملی، منطقه ای و محلی اقدامات ارزشمندی را انجام داده است.

در سطح منطقه ای و محلی با راه اندازی واحد گرانول سازی گوگرد، از انتشار حجم زیادی از گوگرد در منطقه جلوگیری کردیم. همچنین برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و صفه جویی در انرژی، اقدام به احداث واحد FGR برای بازیابی گازهای ارسالی به مشعل در سال 95 کردیم و با اجرای طرح های بهینه سازی محصولات، در 29 بهمن 97 کل بنزین تولیدی به یورو5 تولید شده و اغلب گازوییل تولیدی هم به یورو5 ارتقا یافته است.

حمید قاسمی مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر اینکه واحدهای نفتی ذاتا آلاینده هستند، مگر خلافش ثابت شود، گفت: درباره واحدهای نفتی استان‌ که پالایشگاه تبریز یکی از آنهاست، اقدامات خوب زیست محیطی انجام شده ولی باید اقدامات تکمیلی هم انجام شود.

وی با اشاره به اینکه پالایشگاه تبریز در مقایسه باسایر پالایشگاه‌های کشور اقدامات بسیار خوبی انجام شده و باید این روند ادامه یابد افزود: اخطاریه ما به پالایشگاه در موردگوگردسازی بود که باید در مهلت داده شده روند خود را اصلاح کند که اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام داده است.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی تصریح کرد: پالایشگاه تبریز با تولید بنزین یورو5 و گازوییل یورو5 همراه ما بودند و در کاهش آلایندگی تبریز و افزایش روزهای پاک تبریز کمک زیادی کردند.

باقری دیزج در پاسخ به این مطلب محیط زیست خاطر نشان کرد: پروژه پاکسازی گازهای خروجی و تکمیلی گوگرد سازی تحت تاثیر طرح‌های توسعه ما بوده ولی از یک ونیم سال پیش، کیفیت و کمیت نفت خام پالایشگاه در 110 هزار بشکه تثبیت شد و پالایشگاه شهریار که قرار بود در کنار این پالایشگاه فعلی ساخته شود، به دلیل ملاحظات زیست محیطی در محل دیگری مکان یابی می‌شود.

وی افزود: یک واحد تکمیلی در دست راه اندازی داریم تا جذب گوگرد از فرآورده‌ها را از 92 درصد به 99.9 درصد برسانیم. این پروژه که به دلیل تحریم چند بار لغو قرارداد شد، اکنون به شرکت توانمند داخلی سپرده شده و تا شهریور 99 یا با چند ماه تاخیر این واحد راه اندازی می‌شود.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تبریز تاکید کرد: به عبارت دیگر پالایشگاه به دلیل مراعات همسایگان و مسایل زیست محیطی و نه ایجاد ارزش افزوده، چراکه ،گوگرد سودی برای پالایشگاه ندارد اما بیش از 600 میلیارد تومان هزینه خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، مسئله ای که اخیرا در افکار عمومی زمینه سوال را ایجاد کرده، فعالیت دو الی سه دقیقه‌ای فلر و مشعل خروجی پالایشگاه بود که باعث انتشار دود غلیظ در اطراف تبریز شد.

علی اصغر خلفی معاون HSE و ایمنی پالایشگاه گفت: وجود مشعل یا فلر جزو الزامات ایمنی تجهیزات نفتی است، 24 اردیبهشت بعد از ایرادی که در تجهیزات رخ داد، فلرینگ بالایی را در حد دو الی سه دقیقه ایجاد کرد که اگر این اتفاق رخ نمی‌داد خدای نکرده شاهد انفجار می‌بودیم.

خلفی ادامه داد: وجود مشعل مانند شیر اطمینان است که برای جلوگیری از حوادث ناگوار و انفجار جزو ملزومات ایمنی تعبیه شده است.

به گزارش تسنیم، به اذعان مسئولان محیط زیست، حدود 70 درصد از آلایندگی تبریز مربوط به تردد خودروهاست که پالایشگاه تبریز با ارتقای تولیدات خود به یورو 5، تعداد روزهای پاک را به صورت چشمگیری افزایش دهد.

 

گزارش از مهدی کاظم‌زاده 

انتهای پیام/ش

R7887/P4001/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود

استاندار کردستان در نشست با اعضای شورای اسلامی شهر سنندج که در محل سالن جلسات این شورا برگزار شد، گفت: عملکرد شهرداری سنندج در حوزه‌های مختلف به ویژه توجه به نقاط کم برخوردار، توسعه فضای سبز، اجرای نهضت آسفالت بسیار مثبت بوده لذا نباید این اقدامات ارزشمند تحت‌الشعاع برخی مسائل مانند بیمه قرار بگیرد.

زارعی‌کوشا تصریح کرد: جلب رضایت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر پرسنل شهرداری در زمینه پرداخت به موقع حق بیمه و حقوق و دستمزد موجب رضایتمندی خانواده بزرگ مدیریت شهری است لذا ضرورت دارد برای رفع مشکل پیگیری‌های لازم از طریق سازمان تامین اجتماعی صورت بگیرد و مشکلات به بهترین نحو حل و فصل شود.

وی در ادامه بیان کرد بیان کرد: مطالبات اراضی شهری شهرداری از راه و شهرسازی باید پرداخت شود و در این جلسه مصوب می‌کنیم که ۲ هکتار زمین خالص مسکونی از مجموع مطالبات شهرداری از راه و شهرسازی ظرف ۶ ماهه نخست امسال بازگردانده شود و به مرور مابقی این مطالبه نیز تسویه گردد.

استاندار کردستان با تاکید براینکه شهردار و معاونین شهردار نیز باید پاسخگوی مطالبات به حق مردم باشند، گفت: اینکه شهرداری همیشه مورد نقد هستند طبیعی است، اما عملکرد مطلوب شهرداری در حوزه‌های مختلف نباید تحت‌الشعاع برخی مشکلات داخلی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: از زمان شروع خدمت به عنوان نماینده دولت در کردستان از برخی تریبون‌های رسمی و غیر رسمی و برخی شبه رسانه‌ها و افراد کم تخریب نشده‌ایم که البته منشا تمام این تخریب‌ها را می‌دانیم، اما معتقدیم اگر خود را درگیر این حواشی کنیم در مسیر اصلی استفاده از فرصت مسئولیت برای خدمت فاصله می‌گیریم.

استاندار کردستان در پاسخ به مباحث مطرح شده در مورد آلایندگی‌های زیست‌محیطی برخی واحد‌های تولیدی بزرگ در شهر سنندج هم گفت: در موضوع حقوق مردم هیچ تعارفی با کسی نداریم، موضوع وجود آلاینده‌های زیست‌محیطی واحد پتروشیمی باید به صورت ویژه و از مسیر قانونی بررسی شود و یقینا در دفاع از منافع مردم هیچ تعارفی با کسی ندارم.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست