Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

همزمان با سفر رییس‌جمهور به استان آذربایجان شرقی، سه طرح کلی پالایشی و پروژه‌های وابسته به آن با ارزشی نزدیک به شش هزار میلیارد تومان افتتاح شد. قرار است در این طرح‌ها ارتقای کیفیت بنزین و نفت‌گاز به استاندارد یورو ۵، طرح تولید روغن پایه و روغن‌های روانساز تولید و به مدار مصرف وارد شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از اعتماد، ظرفیت روزانه واحد بنزین‌سازی جدید 20 هزار بشکه، تغییر کاربری واحد کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز، تصفیه نفت‌گاز جدید با ظرفیت روزانه ۳۰ هزار بشکه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما طرح‌های اختلاط و تولید روغن روان‌ساز و تولید روغن پایه ظرفیت سالانه 40 و 90 هزار تن را دارند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ظرفیت اشتغالزایی این پالایشگاه در زمان اجرای طرح یک‌هزار نفر به‌طور مستقیم و ۳ هزار نفر به طور غیرمستقیم است و در زمان بهره‌برداری بیش از ۱۵۰ نفر به طور مستقیم مشغول کار می‌شوند. نکات دیگری که در خصوص طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه تبریز باید بیان شود، اول ظرفیت‌های تبدیل کل بنزین تولیدی به استاندارد یورو 5 که روزانه حدود 3 میلیون و 500 هزار است، برسد. دوم، تبدیل حدود یک‌سوم نفت‌گاز تولیدی به استاندارد یورو ۵ به مقدار ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در روز و سوم تکمیل زنجیره تامین و برندسازی و تکمیل ۸۰ درصدی روغن پایه گروه دو وارداتی مصرفی واحد اختلاط و تولید روغن‌های روان‌ساز برای تکمیل زنجیره تامین است.

علاوه بر افتتاح طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه در تبریز، طرح دیگری از جمله فاز نخست نیروگاه سیکل ترکیبی هریس آذربایجان شرقی نیز افتتاح شد. این طرح با اعتباری بالغ بر ۲۴۰ میلیون یورو و ۲۱۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید. این نیروگاه ظرفیتی معادل 450 مگاواتی دارد.

برنامه تامین خوراک پالایشگاه‌ها به دلیل استفاده دشمن ناگفته می‌ماند

بیژن زنگنه، وزیر نفت در مراسمی با حضور رییس‌جمهور که پس از افتتاح سه طرح پالایشی در تبریز برگزار شد، به ارایه آمارهایی در خصوص میزان تولید و مصرف بنزین در کشور پرداخت. زنگنه تولید بنزین یورو در کشور را روزانه 74 میلیون لیتر عنوان کرد. این در حالی است که بنزین یورو تا هفت سال پیش در کشور تولید نمی‌شد.

وزیر نفت در ادامه افزود: متوسط تولید بنزین از نظر کمی نیز در سال ۹۱ در کل کشور ۵۲ میلیون لیتر در روز بود که این میزان تیر امسال به ۱۰۷ میلیون لیتر رسیده و در مرداد به ۱۱۰ میلیون لیتر می‌رسد.او رشد تولید گازوییل در تیر 98 نسبت به سال 91 را 22 درصد عنوان کرد. با این رقم، تولید گازوییل به 115 میلیون لیتر در پایان تیر رسید.

زنگنه تولید بنزین و گازوییل یورو را تحولی در بهبود کیفیت هوای کلانشهرها و توجه به محیط زیست می‌داند و استفاده از گاز طبیعی در شرایط کنونی را نقطه عطف کارکرد نیروگاه‌ها و مراکز صنعتی اطراف شهرها می‌داند که تا پیش از این از سوخت‌های آلوده‌کننده استفاده می‌کردند.

زنگنه طرح‌های تولیدی در شرکت پالایش نفت تبریز را دنباله‌رو دغدغه‌های زیست محیطی دولت می‌داند و معتقد است آنها برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور اجرا می‌شوند. طبق گفته‌های او قرار است سومین طرح زیست محیطی کشور در پالایشگاه اصفهان و تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

به گفته عضو کابینه دوازدهم، در طرح پتروشیمی اصفهان بیش از یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌شود که این طرح با تولید ۱۷ میلیون لیتر نفت و گاز یورو ۴ و ۵، گام‌های موثری در حفظ محیط زیست کشور و کاهش آلودگی برمی‌دارد.

یکی دیگر از نکاتی که زنگنه به آن اشاره کرد، سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز بعد از تحریم‌ها بود. به گفته او سرمایه‌گذاری در کشور در این برهه خاص با مشکلات بسیاری روبه‌رو است با این حال جز پالایشگاه‌های اراک و آبادان ۲۰ درصد از بقیه پالایشگاه‌ها دولتی و ۸۰ درصد خصوصی است که البته در آینده‌ای نه چندان دور سهم دولت نیز به مردم واگذار می‌شود.

بخش دیگری از سخنان زنگنه در خصوص نحوه تولید و تامین خوراک پالایشگاه‌ها و اقدامات صورت گرفته در این بخش بود که به دلیل تحریم وزیر امور خارجه کشور این بخش تحت‌الشعاع قرار گرفت و زنگنه اطلاعات بیشتری در این خصوص نداد.

او گفت: در تولید و تامین خوراک پالایشگاه‌ها هم با وجود تحریم تحولات مهمی رخ داده که با توجه به اینکه بعضی‌ها با شنیدن برخی مسائل تحریک می‌شوند و به اقدام‌هایی مثل تحریم وزیر امور خارجه کشور اقدام می‌کنند، بعدا به‌طور مشروح توضیح خواهم داد.

تمام نفت‌گاز تولیدی به استاندارد یورو ۵خواهد رسید

غلامرضا باقری‌ دیزج، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز در آیین افتتاح این طرح‌ها ضمن اشاره به ظرفیت‌هایی که به تولید بنزین‌های یورو 5 به کشور اضافه می‌شود، افزود: با اجرای پروژه بنزین‌سازی جدید، تمام بنزین تولیدی شرکت پالایش نفت تبریز ۳.۵ میلیون لیتر در روز به استاندارد یورو۵ ارتقا یافت.

باقری ضمن اشاره به این موضوع که با اجرای پروژه تصفیه نفت‌گاز جدید، حدود یک‌سوم از نفت‌گاز تولیدی این پالایشگاه، ۲.۵ میلیون لیتر در روز به استاندارد یورو۵ ارتقا یافته است، معتقد است: پس از اجرای پروژه‌های مکمل نظیر PSA، TGT و Cooling Tower تمام نفت‌گاز تولیدی این پالایشگاه به استاندارد یورو ۵ خواهند رسید.

باقری‌دیزج خاطرنشان کرد: این طرح در ۲ بخش پروژه اختلاط و تولید روغن‌های روانساز و پروژه تولید روغن پایه به ترتیب در اسفند ماه سال ۹۶ و شهریور ماه سال ۹۷ با هدف تولید انواع روغن موتورهای بنزینی و دیزلی و روغن صنعتی و ضد یخ و همچنین روغن پایه گروه ۲ (گرید ۱۸۰N) به بهره‌برداری رسید.

اشتغال دو هزار نفری با افتتاح طرح‌های تولیدی و صنعتی

همزمان با سفر رییس‌جمهور و برخی اعضای هیات دولت به استان آذربایجان شرقی، وزیر صنعت، معدن و تجارت از افتتاح 97 طرح صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال و زمینه اشتغال برای ۲ هزار نفر خبر داد.

رضا رحمانی علاوه بر افتتاح طرح‌هایی مرتبط با توسعه‌ای پالایشگاه و نیروگاه در تبریز، به افتتاح طرح تولید شیشه و بطری شیشه‌ای شرکت آذر مهر هریس با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲۵۶ میلیارد ریال اشاره کرد. وزیر صنعت معتقد است؛ این طرح می‌تواند زمینه اشتغال برای ۶۶ نفر را فراهم کند.

اما آلومینای سراب یکی از طرح‌هایی است که به گفته رحمانی به تنهایی ظرفیت اشتغالزایی تا 5 هزار نفر را دارد. او آلومینا را ماده اولیه آلومینیوم در کشور می‌داند که با ایجاد زیرساخت‌های مناسب می‌تواند برای ۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل درست شود.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: حسن روحانی تولید بنزین بیژن زنگنه یورو5 رضا رحمانی طرح پالایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۵۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عصر روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان میزبان عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا و هیئت همراه بود.

در این دیدار دو طرف ضمن تشریح ظرفیت‌های حوزه کاری خود درباره دستیابی به توافقی به‌منظور گسترش روابط به‌ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر گفتگو کردند.

زارع پور، توسعه روابط با کشور‌های آفریقای به ویژه تانزانیا را راهبرد دولت جمهوری اسلامی دانست و برای گام بر داشتن در این مسیر اعلام آمادگی کرد.

وی با تشریح فعالیت‌های وزارت ارتباطات در حوزه هایی، چون توسعه ارتباطات، پست، پست بانک و صنعت فضایی، تأکید کرد: هر یک از این حوزه‌ها به‌ویژه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه فناوری اطلاعات و صنعت فضایی به‌طور جداگانه می‌توانند به سرفصلی برای آغاز همکاری‌های مشترک دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات همچنین آمادگی کشورمان را برای توسعه ارتباطات ثابت در تانزانیا بر پایه شبکه فیبرنوری و توسعه دولت الکترونیکی اعلام کرد. 

وی در پایان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور معاونان وزرای دو کشور برای بررسی موضوعات همکاری دوجانبه و نهایی کردن توافقات این نشست شد. 

عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا نیز در این دیدار ابتدا از مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن امکان دیدار صمیمانه با رئیس جمهوری تقدیر کرد.

 وی افزود: میزبانی و مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی نشان از اهمیت روابط این کشور با کشور‌های آفریقایی دارد و ما نیز با درک این اهمیت آماده توسعه روابط هستیم. 

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا با انتقاد از انحصار پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی، تاکید کرد: پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی اکنون به تهدیدی علیه بنیان خانواده‌ها تبدیل شده است و همین امر ضرورت راه اندازی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی متناسب با فرهنگ کشورمان را بیش از پیش نشان می‌دهد. 

وی با اشاره به توانمندی شرکت‌های ایرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تانزانیا بتواند از ظرفیت‌های شرکت‌های فعال در این حوزه بهره‌مند شود و این قول را داد که این ظرفیت را برای توسعه روابط دو کشور به کار ببرد.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا در خاتمه از آموزش دانش آموزان تانزانیایی توسط اپراتور‌های ایرانی در راستای مسوولیت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • سهم ۲۴ درصدی مرکبات و کیوی در تولید ناخالص مازندران
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • وزیر نفت: تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • اتوبان تهران-تبریز در کمپ استقلال افتتاح شد!