Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@18:37:30 GMT

چهار واحد صنعتی آلاینده در آذربایجان‌شرقی معرفی شد

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۵۴۵۲

چهار واحد صنعتی آلاینده در آذربایجان‌شرقی معرفی شد

به گزارش ایرنا، حسن عباس نژاد روز شنبه در گفت و گویی با اشاره به آلایندگی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز اظهار کرد:در هیچ نقطه ای از کشور پتروشیمی و پالایشگاه در مسیر وزش باد و در جوار شهری با جمعیتی بالغ بر سه میلیون نفر احداث نشده است چرا که باد هرگونه آلودگی را به داخل شهر می آورد؛ از این رو باید نظارت بیشتری بر این ۲ واحد صنعتی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همه گازهای خروجی واحدهای فرآیندی پالایشگاه تبریز به واحدی به نام زباله‌سوز و گازسوز (incinerator) منتقل می‌شود، افزود: پایشگر باید بر روی این بخش، به عنوان آلوده‌ترین بخش نصب شود که در پالایشگاه چنین چیزی انجام نشده است و ما پیگیر این مسئله هستیم و بیشترین علت شکایت و انتقاد اهالی منطقه کجووار تبریز هم از گازهای ناشی از بخش اینسینراتور پالایشگاه است به همین علت این بخش باید به طور مستمر و آنلاین پایش شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: یا باید پالایشگاه و پتروشیمی تبریز را به جای دیگری منتقل کنیم که در این صورت نیاز به صرف هزینه‌ای بسیار بالا داریم و یا باید نمایندگان و برنامه‌ریزان و مجریان توسعه در استان طوری برنامه ریزی کنند تا فعالیت‌های این چنینی کمترین ریسک را برای محیط زیست استان داشته و ریسک آلودگی‌های این واحدها کنترل و کاهش داده شود.

عباس‌نژاد با بیان اینکه مجوز انتقال پساب کارخانه کاوه سودا به دلیل شباهت ترکیبات و پارامترهای آن با دریاچه ارومیه که توسط یک شرکت معتبر مشاور مطالعه شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در سال های قبل صادر شده است، گفت: خواص و پارامترهای پساب کاوه سودا شبیه آب دریاچه ارومیه است و پساب می‌تواند در اراضی اطراف دریاچه رهاسازی شود؛ با توجه به فرایند تولید، کارخانه کاوه سودا برای فعالیت چاره‌ای جز استفاده از لاگن ندارد.

وی با بیان اینکه این واحد آلاینده اعلام شده است، افزود: ما در خصوص جلوگیری از آلایندگی با کسی یا گروه و واحدی مماشات نخواهیم کرد و با هر واحدی که آلاینده باشد، برخورد خواهیم کرد. در سال‌های گذشته اعلام شد که این واحد ۳۰۰ هکتار از اراضی را آلوده کرده است و طبق قانون تا زمانی که این آلایندگی برطرف نشود، پیگیر خواهیم بود.

عباس‌نژاد اضافه کرد: سازمان جهادکشاورزی گزارش داده بود که آلودگی اراضی ناشی از کاوه سودا نداریم و همچنین سازمان آب نیز گفته بود که آلودگی آب‌های زیرزمینی در منطقه کمتر شده است تا اینکه به منظور رفع نگرانی‌ها تصمیم بر این شد تا از مطالعات تیمی متشکل از دانشگاه‌های ملی و استانی به مدیریت دانشگاه تبریز استفاده شود تا آنالیزها و تصمیم گیری‌ها کاملا برمبنای علمی و کارشناسی باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به این که فلسفه وجودی کارخانه فراوری طلای اندریان ورزقان از ابتدا در آن منطقه اشتباه بود و بر همین اساس سازمان حفاظت محیط زیست نقدهای جدی بر آن دارد، گفت: شرایط زمین شناسی و توپوگرافی منطقه باعث شده که جاگذاری هیپ در آنجا با مشکلاتی مواجه شود.

وی افزود: هیچ واحد صنعتی نمی‌تواند بگوید که آلاینده نیست، چون به طور طبیعی فعالیت هر واحد صنعتی توام با اثرات نامطلوب هرچند کم خواهد بود.

عباس نژاد با اشاره به وجود آلودگی در معدن اندریان، آن را باعث ناهنجاری‌هایی در منطقه دانست و گفت: ساکنان  انتظار به حق دارند که این آلودگی‌ها برطرف شود چرا که این معدن تنها واحدی است که در آن منطقه از سیانور استفاده می‌کند ضمن اینکه این واحد به دلایل همین آلایندگی با دستور مرجع قضایی پلمب شده و مجوز فعالیت ندارد.

برچسب‌ها پتروشیمی ورزقان آذربایجان شرقی تبریز مدیریت پسماند پالایشگاه نفت مراغه واحدهای آلاینده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پتروشیمی ورزقان آذربایجان شرقی پتروشیمی ورزقان آذربایجان شرقی تبریز مدیریت پسماند پالایشگاه نفت مراغه واحدهای آلاینده اخبار کنکور حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی واحد صنعتی کاوه سودا عباس نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۵۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان

 علیزاده گفت: در سفر اول رئیس جمهور به آذربایجان شرقی مقرر شده بود ۳۰۰ میلیارد تومان از طرف سرمایه گذار طرح در اختیار اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان شرقی قرار گیرد تا خرابی‌های آزادراه  تبریز – زنجان برطرف شود.

وی افزود: در جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های استان هم که روز جمعه با حضور وزیر راه شهرسازی برگزار شد بذرپاش دستور داد تا یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای روکش آسفالت و رفع خرابی‌های سنگین آزادراه تبریززنجان اختصاص یابد تا بقیه خرابی‌های آزادراه به سمت تهران هم برطرف شود.

علیزاده گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار به صورت نقدی و ۴۰۰ میلیارد تومان قیر یارانه‌ای در اختیار اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه از ۱۴ سال پیش این آزادراه زیر بار ترافیک رفته است گفت: تاکنون عملیات روکش آسفالت در آزادراه تبریز - زنجان انجام نشده بود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان شرقی گفت: آزادراه تبریز – زنجان ۲۸۰ کیلومتر مسافت دارد که ۲۰۰ کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی و ۸۰ کیلومتر در حوزه استان زنجان قرار گرفته است.

علیزاده هدف از اجرای این طرح را افزایش ایمنی آزادراه، کاهش تصادفات رانندگی و جلب رضایتمندی مردم و کاربران جاده برشمرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • انحراف مینی بوس در اتوبان پیامبر اعظم(ص) ۸ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان
  • انحراف مینی بوس در اتوبان پبامبر اعظم ۸ مصدوم برجای گذاشت
  • بهسازی آسفالت آزادراه تبریز زنجان آغاز شد
  • انحراف مینی بوس در تبریز هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • عکاس خبرگزاری مهر آذربایجان‌شرقی برگزیده جشنواره ملی عکاسی سنندج
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند